dijous, 26 de novembre del 2009

Emigració Dadaísta


Itàlia és un país amb una gran tradició migratòria. Ja des de la unificació de la península itàlica van començar a marxar italians en grans quantitats.

Una prova n'és el MEI (Museo Nazionale Emigrazione Italiana), al Vittoriano de Roma. Un museu que potser quan vens a fer el turista no et crida prou l'atenció, però que és una bona manera de començar a entendre la societat italiana d'ahir i d'avui.

Emigrar ja no és el que era. Tampoc a Itàlia. Ara ja no marxen els pagesos, incapaços de fer rendir les seves terres. Ara marxen els Llicenciats. Itàlia no és una bona sortida.

A Barcelona és ben sabut, que els italians hi arriben a cabassos. No tinc clar que hi trobin el que busquen, però...
____________

Ahir em van preguntar, amb perplexitat:
- Com és que has vingut a Roma, si aquí tots els joves només somien amb marxar?
Jo sense pensar-ho massa, vaig contestar:
-Per compensar tots els italians que hi ha a Barcelona.
Increïblement, els va semblar la millor resposta possible. Tots els italians que tenia al voltant creien que venir de qualsevol país d'Europa per establir-se a Roma era un acte clarament mancat de sentit.

3 comentaris:

miq ha dit...

A mi em diu el mateix, quan em demanen d'on sóc i els dic responc que de Barcelona. Llavors, sempre hi ha el “I què hi fas aquí?” de rigor (volent dir, “què hi fas aquí, si podries ser a Barcelona”). Jo els miro amb cara d'estranyat i els dic “que això és NY, eh!”.

La Intransigent ha dit...

Home, s'ha de dir que a Roma la cosa està més fotuda que a Nova York... per bonica que sigui la ciutat.

ARNAU GONZALEZ VILALTA ha dit...

Ai, New York, ai!!!!!! Roma, è un casino!!! Però, amb la tranquil.litat de mirar-s'ho des de fora (a dins), tot està molt bé. La Città eterna, pot garantir diversions i situacions surrealistes a cabassos.