dijous, 5 de febrer del 2009

Adéu Dostoievski

M'agrada acabar els llibres, fins i tot aquells que no acaben de convèncer mentre els llegeixes. Moltes vegades la sorpresa està al final. Allà hi trobes allò que dóna sentit a totes les pàgines insípides que l'han precedit.
Malgrat tot, hi ha autors que per més que ho intento no aconsegueixo mai acabar cap llibre seu. Günter Grass n'és el paradigma. No vaig poguer acabar El timbal de llauna, ni Mals averanys ni tampoc Tot pelant la ceba. I no és que no m'interessin, ni que consideri que estan mal escrits (tot el contrari em sembla interessaníissim i original l'estil de Günter Grass), el problema és que no aconsegueixo mantenir un fil conductor, entrar en la història.
Avui dic adéu a Fiódor Dostoievski i a les seves Memòries del subsòl. Fins que ens tornem a trobar, potser en una altre context.

5 comentaris:

Corint ha dit...

Dins la categoria "llibres que no has pogut acabar de llegir tot i insistir-hi", l'últim que he inscrit ha sigut Carson McCullers i "El corazón es un cazador solitario".

Anònim ha dit...

hola intransigent. Avui aniré a veure en Roger tocar a Lleide. Ja t'explicaré que tal. Espero que recordi les lletres de les cançons...

Laia

Santi ha dit...

A mi m'agrada tant acabar llibres com deixar-los a mitges.
Hi ha massa llibres per llegir com per perdre el temps amb un que no t'acaba de convèncer.
Jo, dins els llibres que no he pogut acabar tot i intentar-ho diverses vegades tinc: "Memòries d'Adrià" de la Marguerite Yourcenar i "A la recerca del temps perdut" de Marcel Proust.
I mira que m'he esforçat...

La Intransigent ha dit...

Doncs ara m'ha agafat morbo de llegir els vostres llibres impossibles, tot i que Proust es pot dir que a mi tampoc em va fascinar amb "Camí de Swann" (el vaig abandonar bastant al principi).
Santi, és cert que amb tants llibres és millor aprofitar el temps...

Laia:Ja ens diràs com va el concert.
Jo últimament estic fent desintoxicació i em dedico a anar a altres concerts. La veritat és que em fa por que algun dia ja no m'hi deixin entrar als concerts del Roger Mas! (per abusona!)

Anònim ha dit...

noia, va ser un concert exel·lent. Vam xalar durant 2 hores, un bon tàndem, i el Roger va tocar-nos 3 peces amb piano, tot un regal.

Laia