divendres, 29 de maig del 2009

Sorpresa

"Potser esperar alguna cosa no impedeix que t'agafi per sorpresa quan arriba."
D'A a X. John Berger.

John Berger és objecte aquests dies d'una exposició al centre d'art Santa Mònica de Barcelona, i aquesta és la raó per la qual vaig tenir la motivació de llegir-me el llibre D'A a X.
Pel que fa a la expo, que vaig veure després de llegir el llibre, segurament és més interessant com a esquer per motivar la lectura de Berger que no pas una altra cosa...
Llegir Berger m'ha motivat i m'ha fet reflexionar. El fil conductor és aquest: una dona escriu cartes al seu enamorat a la presó, tancat a perpetuïtat, i aquest utilitza el dors de les cartes per a escriure-hi les pròpies reflexions. Berger utilitza aquestes petites històries per parlar de la realitat espiritual dels personatges, però també de la seva realitat física.
La llibertat ens fa anel.lar allò prohibit, mentre que l'empresonament només fa somiar amb la quotidianitat. En definitiva, quan es viu la vida sota el propi criteri "El que ens espanta són les coses insignificants. Les coses abismals, les que poden matar-nos, ens fan tornar valents".